Arjen pysähdys – Hallainvuoren helmi keskellä kaupunkia

Välillä voi käydä niin että kesken parhaan syystekemisen kierroksia on sata lasissa, flunssa uhkaa painaa päälle, olo on puolikuntoinen eikä mistään oikein tunnu tulevan mitään. Kroppa tuntuu samanaikaisesti käyvän ylikierroksilla ja toisaalta se ei voisi olla väsyneempi. Ajatuksetkin jumiutuvat pahemman kerran. Silloin on parasta hiljentää vauhtia, potea orastava flunssa rauhassa pois, levätä kunnolla ja huolehtia itsestään.

Vaan on se pysähtyminen silti aina yhtä vaikeata, ainakin tälle tunnolliselle ihmiselle ja oman arkensa sankarille. Sitä yritän kuitenkin täällä parhaillaan harjoitella, jotta ensi viikolla saisin itsestäni taas enemmän irti ja ajatukset jälleen kukkisivat.

Kotona ollessani keskityn lepoon ja katselen kuvia upeasta lähiluonnosta, joka odottaa minua tuolla ulkona taas astelemaan poluille ja löytöretkeilemään lähistön maisemissa. Nämä kuvat kuuraisesta maisemasta nappasin viime lauantai-aamuna ollessani ystävieni kanssa Helsingissä aikaisella polkujuoksulenkillä Latokartanon ja Myllypuron välisellä Hallainvuorella.

Hallainvuoren monelta maisemapaikalta avautuu kaunis näkymä kohti kaupunkia
Täällä pääsen etäännyttämään itseni kaupungin vilinästä
Hallainvuoren monelta maisemapaikalta näkee kauas

Teille, jotka ette ole vielä tähän Helsingin kaupunkihelmeen tutustuneet, Hallainvuori on melkoisen kaunis yllätys. Hallainvuoren poluille ja ulkoiluteille löytää monesta suunnasta helposti bussilla. Kylmänä syysaamuna voi ulkoilla huurteisilla Viikin pelloilla ja kivuta Latokartanon korkeille kallioille sekä yllättäville jyrkänteille ihastelemaan Viikkiä kohti avautuvia maisemia.

Pakkasaamun kuura pukee syksyyn sonnustautuneita pihlajia

Hallainvuoren kallioilla risteilee monia polkuja ja kallioilla komeilee kauniita keloja. Väljä kallioinen metsä syleilee sisäänsä. Vaikka metsässä tallustellessa ei täysin unohda olevansa kaupungissa lähistöltä kuuluvan liikenteen johdosta, ovat kallioisen luonnon pienet yksityiskohdat ja polut kuitenkin niin kauniita ja maisemat huikeita, että tänne kannattaa ehdottomasti lähteä ulkoilemaan.

Kauneus piilee yksityiskohdissa
Kuuran peittämä maiseman ihasteleminen oli jo yksinään riittävä syy lähteä ulos poluille

2 vastausta artikkeliin “Arjen pysähdys – Hallainvuoren helmi keskellä kaupunkia”

  1. Onpa hassu sattuma, mä löysin ton paikan just hiljattain, kun ostettiin kämppä siitä ihan läheltä Myllypurosta :) Siinä hertsikan puolella oon lenkkeillyt, mutten koskaan käynyt tolla puolella! Ihania kuvia.

    1. Tuo Hallainvuori on kiva paikka! Se ei ole hurjan suuri ja tuon juoksee helposti edes takas polkuja pitkin. Mutta jos lenkkiin lisäilee myös Viikon peltojen halkomista, näkee sieltäkin päin tosi kivoja maisemia ja Hallainvuoren kierroksesta saa sopivan mittaisen. Samalla lenkillä voi ihastella maisemia kallioilta ja vielä käydä kurkkaamassa pohjoispuolen Latokartanon metsikköä jossa on myös kivoja puroja. Olen käynyt tuolla myös suunnistamassa muutaman kerran ja sitä kautta on tullut tutustuttua metsikköön. :) Tervetuloa Myllpuroon! Huutelen täältä Vuosaaren suunnalta. :D

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s