Kirjoittajasta

Olen Kea, vaeltaja ja valokuvaaja Helsingistä. Luontoelämykset imaisivat minut toden teolla mukaansa liki kymmenen vuotta sitten ja ensimmäisen pitkän vaellusreissuni jälkeen olenkin löytänyt itseni jos jonkinlaisista elämyksistä.

Syyskuussa 2018 toteutin yhden haaveistani ja muutin Kuusamoon opiskelemaan valokuvausta, nyt jo suunnattoman suuren vaikutuksen tehneessä Koillismaan luonnossa. Vuonna 2019 pakkasin Helsingistä valtaosan lopuistakin tavaroistani ja muutin pysyvästi Kuusamoon. Vuonna 2020 vakiinnutin itseäni näihin pohjoisen maisemiin työn puolesta ja vuonna 2021 otin vastaan työpestin Sallassa.

Tänään löydän itseni onnellisena Itä-Lapin ja Kuusamon kolkasta. Toimin työntekijänä ja freelancerina viestinnän, digitaalisen markkinoinnin ja valokuvaamisen parissa. Olen onnistunut tavoittamaan ison palan unelmaani asua ja liikkua niin lähellä erämaista luontoa, kuin on mahdollista.

Vaikka pitemmälle tulevaisuuteen ovet ovat tänäkin päivänä hyvin avoinna – tiedän kuitenkin jo sen, että minulle tämän pohjoisen erämaan kutsu on hyvin äänekäs!

Intohimoni on liikkua luonnossa tavalla tai toisella. Vaellan ja retkeilen jokaisena vuodenaikana ja viihdyn parhaiten teltassa sekä poluttomissa erämaissa. Innostun myös lyhyemmistä retkistä ja aktiviteeteista helposti. Kamera kulkee matkassani aina ja vakiovalokuvauskalustooni kuuluu tällä hetkellä täysikennoinen Nikon D750 -runko ja Tamronin 24-70 f/2.8, Sigman 35mm f/1.4 ART ja Sigman 70-200 f/2.8 -objektiivit. Valokuvauskalustoani laajennan tulevaisuudessa.

Parhaimpiin elämyksiini kuuluvat reissut:

  • 2021: Käsivarren erämaa hiihtovaeltaen, Kevon luonnonpuisto ja Paistunturit vaeltaen, sekä lukuisat hienot Sallan erämaakohteet
  • 2020: Muotkatunturit ja monet Koillismaan helmet
  • 2019: Koillismaan lukuisat retket, Saariselkä ja UK-kansallispuiston hiihtoretket helmikuussa, Käsivarsi ja Kolmen valtakunnan vaellus maaliskuussa ja Lofoottien valokuvausviikko toukokuussa
  • 2018: Kemihaara ja UK-puiston eteläosa (hiihtovaellus), Kaldoaivin erämaa, lukuisat retket Koillismaalla
  • 2017: UK-kansallispuisto ja erämaa (hiihtovaellus, SL talviopaskurssi), Käsivarren erämaa (oma viikon vaellus ja toinen viikko Turun Ladun oppaana)
  • 2016: Hiihtovaellus Kebnekaisen ympäri (telttaillen), Norja (Lyngen), Helvetinjärven viikonloppuretki (Helsingin Ladun opas)
  • 2015: Kolmen valtakunnan vaellus (Käsivarsi-Norja-Ruotsi), Norja (Lofootit), Nikkaluokta-Kungsleden-Abisko
  • 2014: Muotkatunturit, Norja (Senja)
  • 2013: UK-kansallispuisto ja erämaa (kesä, Suomen Ladun vaellusopaskurssi), lukuisia muita viikonloppuretkiä

Tästä unelmoin ja tulevia reissuja:

Haaveilen valokuvauksen jatko-opinnoista kehittääkseni teknistä osaamistani entisestään, sekä työstä – yrittäjyydestäkin, joka kuljettaa minut kiinnostavien ilmiöiden ja ihmisten luokse luonnonhelmaan ja antaa minulle mahdollisuuden jakaa näitä elämyksiä muidenkin kanssa kuvin ja tarinoin.

Haaveilen pitkistä erämaavaelluksista ja lukuisista telttaöistä.