Sydän ei ole onnellinen, jos ei seuraa sen tahtoa

Alkuvuoteni poikkesi monesta edellisestä vuodesta. Väsyin hurjasti, huomasin ilon hävinneen arjestani ja stressi kasvoi ajoittain kovinkin suureksi. Olen herännyt aamuöin, käynyt ylikierroksilla ja ollut levoton. Jo tammikuussa totesin että rintalastaani oli puristanut päivin ja öin jo monta viikkoa putkeen. Väistelyn sijaan jouduin kohtaamaan sen tosiasian, että minun on muutettava asennoitumistani arkeeni rohkeasti ja mietittävä sydänjuuria myöten mikä herättää ilon arjessani, jotten väsyttäisi itseäni turhaan.

Mietin merkitystä kaikessa siinä, mikä ympäröi minut. Sinnittellen yritin pitää elämässäni rakkautta, jonka olemassaoloa epäilin. Ilon löytämiseksi mietin, että minun tulisi jälleen vahvemmin muistaa ottaa vastuu itselleni merkityksellisten asioiden tekemisestä ja toisaalta koittaa kohdata luopumisen tuskaani sekä omia pelkojani ja surujani. Rakkaus ei kasva pakottamalla eikä sydäntä saa onnelliseksi jos ei seuraa sen tahtoa.

Tämä kevät ja kesän alku on ollut hurjan tunteikasta, ajoittain raastavaa, toiveikasta ja orastavan onnellista aikaa. Elän elämääni palavasti joka solullani ja herkästi tuntien. Haluan nauttia tästä elämästä niin paljon, että välillä sattuu. Koitan kohdata rohkeasti omaa rajallisuuden tunnettani ja puhutella pelkoa, joka koittaa kuiskata etten osaa tai etten onnistu.

Kuuntelen paljon musiikkia ja elän koskettavia sanoituksia. Etsin ja löysin itselleni uuden kodin lähempänä luontoa. Vietän hetkiä uudessa arjessani, tutkin uusia metsiä ja rantoja, eläydyn pieniinkin arkisiin hetkiin. Mietin elämän merkitystä ja koitan olla läsnä. Olen sisältäpäin haikea ja samalla hyvin onnellinen kaikesta.

Työmatkoilla kuuntelen ensimmäistä kertaa lintujen voimakasta aamujuontoa ja väistelen hymyillen tielle löytäneitä lehtokotiloita. Hymyilen tuntemattomille ja katson rohkeasti silmiin. Minut valtaa yllätys ja suuri ilon tunne kun katse kirkastuukin ja hymyyn vastataan. Vaikka tuntematon jää tuntemattomaksi, sillä on silti ihmeellinen voima minussa, yhdellä hymyllä. Me olemme täällä ja me olemme tässä, juuri nyt. Tämä väkevä elämänhalu vie minua eteenpäin.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s