Hiihtovaellus ja opaskurssi Urho Kekkosen kansallispuistossa

Kotiuduin eilen viikon intensiiviseltä hiihtovaellukselta Koilliskairassa, eli Urho Kekkosen kansallispuistosta. Viikko oli mieletön ja sulattelen sitä parhaillaan kotosalla vielä reissun jälkeisellä vapaapäivällä. Huomenna palaan toimistolle ansaitsemaan seuraavaa seikkailuani, mutta vielä tänään olen henkisesti vain seikkailija, joka on juuri kotiutunut erämaasta.

Seikkailija-Kea
Seikkailija keskellä tuiskua ja viimaa.

Lähdin nyt jo toistamiseen Suomen Ladun matkaan jatkamaan opaskouluttautumista talviolosuhteissa. Vietin siis viikon seitsemän muun vaeltamiseen intohimoisesti suhtautuvan kurssilaisen ja muutaman todella osaavan kouluttajan kanssa. En pysty sanoiksi pukemaan kuinka hieno elämys viime viikko oli. Sinulle, joka rakastat ulkona luonnossa liikkumista ja haluat auttaa muitakin ihmisiä sinne kulkemaan, suosittelen lämpimästi Suomen Ladun opaskursseille osallistumista. Tämän sanon puhtaasti omasta sydämestäni, sillä olen itse saanut näiltä reissuilta valtavasti.

Viikon tiivis hiihtovaellus ja kurssi oli hyvin monipuolinen ja kattava katsaus talviolosuhteissa vaeltamiseen. Kurssi sopii henkilöille, joilla on jo kokemusta vaeltamisesta ja takana on ainakin se yksi hiihtovaellus. Suosittelen kuitenkin ensin suorittamaan opaskurssin ensimmäisen osan, eli sen kesäkurssin. Näihin voit tutustua tarkemmin täällä. Jos et vielä ole kokenut retkeilijä, löytyy Ladulta, sen jäsenyhdistyksiltä ja muilta toimijoiltakin valtavasti hyviä retkeilykursseja. Vinkkaan sinulle mielelläni näistä lisää.

Hiihtovaeltaminen voi upeimmillaan näyttää tältä.
Hiihtovaeltaminen voi upeimmillaan näyttää tältä.

Viikko sujui omalta osaltani todella hyvin ja opin valtavan paljon uutta vaeltamisesta ja myös muiden opastamisesta. En aio kertoa blogissani syvemmin opaskurssin sisällöstä, mutta kokemuksistani talvivaeltamiseen liittyen tulen kirjoittamaan lisää erillisinä aihepostauksina. Tulen kertomaan enemmän ajatuksistani varusteisiin ja hiihtovaeltamiseen liittyen. Näihin aiheisiin kannattaa tulla tutustumaan, sillä pyrin antamaan lisää hyödyllistä tietoa omien kokemuksieni pohjalta uusille vaeltajille ja muille näkemyksiä kaipaaville.

Kurssin jälkeen sain ehkä hienoimman hihamerkin ikinä. Kerron heti kun otan tämän ensimmäisen kerran käyttööni. Ehkä sinäkin pääset tulevaisuudessa mukaan minun opastamilleni retkille.

Oppaan hihamerkki
Tässä ehdottomasti hienoin saamani hihamerkki hyväksytyn kurssin johdosta.

2 vastausta artikkeliin “Hiihtovaellus ja opaskurssi Urho Kekkosen kansallispuistossa”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s