Nuku yö ulkona – Ensimmäistä kertaa yksin tuntureilla

Terveisiä Rovaniemeltä. Tänään junan yövaunu herätti minut aikaisin aamulla keikutuksellaan. Olen matkalla kohti pohjoista, yksin. Edessäpäin on taivalta tuntureilla, tällä kertaa entuudestaan vieraassa Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa. Aikaa on ruhtinaalliset viisi päivää kulkea rauhassa, kuvata luontoa ja maisemia, levätä ja voimaantua tuntureiden yltäkylläisyydestä. Ja vain olla.

Suomen Latu haastaa meidät kaikki Nukkumaan yön ulkona huomenna lauantaina 17.9. Tarkoitus on nauttia Suomen luonnosta tavalla tai toisella ja tehdä tutuksi jokamiehenoikeuksia, jotka mahdollistavat luonnossa oleskelemisen ja liikkumisen hyvinkin laajasti. He muistuttavat että jokamiehenoikeudet eivät ole mikään itsestäänselvyys, vaan poikkeuksellinen etu, jota meidän tulisi vaalia.

Minä nukun huomenna yöni jossakin päin Ounastuntureita. Pystytän pienen telttani tunturipaljakkaan ja kuuntelen ympäröivää hiljaisuutta, ihmettelen auringonlaskua. Vaellan ensimmäistä kertaa elämässäni yksin Lapissa ja aion nauttia tästä mahdollisuudesta täysillä.

Haastan sinutkin lähtemään huomenna ulos luontoon, ehkä jopa yöpymään siellä. Keinolla ei ole väliä, vaan voit pystyttää telttasi ihan vaikka kotipihallekin. Ja jos et omista telttaa, haastan sinut silti lähtemään ulos ja nauttimaan liikunnasta. Ehkä poikkeat poluilta, ehkä näet jotain yksinkertaisen kaunista joka saa sinut hymyilemään. Ehkä houkuttelet jonkun toisenkin mukaasi ja jaat erityisen hetken hänen kanssaan. Pidä hauskaa. :)

Lopuksi haluan jakaa kanssasi muutaman ajatuksen, jotka kirjoitin itselleni paperille ja sujautin rinkkani taskuun. Huomenna illalla kaivan sen paperin esiin ja tarkistan samalla kompassini suunnan, koska vaeltaessa on aikaa juuri sille. Suunnan ottamiselle samalla, kun lukee kartasta että kurssi on edelleen oikea. Sen jälkeen on taas helpompi jatkaa taivalta eteenpäin.

Mikä elämässäsi olisi toisin
ystäväni
jos ottaisit todesta sen
mitä tunnet
Uskaltaisit muistaa sen
minkä kumminkin tiedät
Katselisit sitä
minkä melkein jo näet
ja pukisit arkesi käytännöksi sen
mitä unelmana itsessäsi elätät

-Irja Askola

2 vastausta artikkeliin “Nuku yö ulkona – Ensimmäistä kertaa yksin tuntureilla”

    1. Kiitos Marina! Kyllähän mä nautin. Maisemat olivat hienot ja ainakaan ylämäissä se oma seura ei pettänyt, kun ittekseni puuskutin menemään ja tsemppasin milloin mitenkin eteenpäin. :D

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s