Valkoisia poroja

Huomenta napapiirin pohjoispuolelta! Nyt posotetaan Ounasjoen vartta Kittilän kautta kohti Muoniota ja Kilpisjärveä. Aamu valkeni Rovaniemellä hyvin sumuisena ja pilvet roikkuivat pitkään matalalla. Nyt jo pilkottaa aurinko. Ensi viikoksi on luvassa pilvistä säätä (vesisadetta ei vielä lupailla lainkaan) ja yö-päivälämpötilat karkeasti +3-10 c. Jos saadaan enemmän aurinkoa/lämpöä niin ei haittaa, mutta tämäkin on hyvä.

Olo on hassun epärealistinen. Tässä olen nyt ja illalla taasen jo maastossa, taapertamassa monen päivän edestä Lapin maisemia. Silti edessä oleva viikko ei ole täysin vielä konkretisoitunut, vaikka esim. rinkan sisältöä ja painoa on tullut melko konkreettisesti viilattua.

Illalla ollaan toivottavasti päästy jo (jos paatti liikahtaa halki Kilpisjärven klo 18) pieni pätkä Koltaluoktasta kohti Pältsaa. Huomenna todennäköisesti kohti Rostahyttaa, sitten jossakin vaiheessa Isdalen, jossa tiedossa on paljon nousua, mutta myös upeita maisemia. Reitillä on vielä myös Gappohyttaa, Goldahyttaa ja Mallatuntureita. Suunniteltu reitti vedetään fiilispohjalta, kelien, omien olotilojen ja muiden seikkojen perusteella. Joustoon on varaa matkan ja ajan suhteen.

Kaunis ja selkeä ruska näkyy jo pohjoisessa selkeästi ja poroja liiku teiden lähellä paljon. Tuntuu että puiden väritys muuttui ihan yhtäkkiä punertavan ja kellertävän ruskaisiksi.

Äsken nähtiin kaksi kaunista vitivalkoista ja suurta poroa. Onnea?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s