Kesä – näyttäviä tuntureita, koskettavia auringonlaskuja ja monenlaista ulkoiluaktiviteettia

Kesä tuli vauhdilla. Se yllätti pirulainen yhtä innostavasti kuin edellisinä vuosinakin ja ihmeekseni olen jo palannut töihin. Valokuvia on koneen kansiot pullollaan ja nyt kesän loppumetreillä riittää jäsenneltävää ajatusta valokuvista/valokuvauksesta, viimeisten kuukausien aikana tehdyistä reissu- ja harraste-oivalluksista, yleisesti muistoja retkistä ja telttaöistä, ahaa-elämyksiä uusista varusteista ja varusteiden kierrättämisestä, sekä asennoitumisesta retkien ja ulkoilupyrähdysten aikana yllättäneihin töyssyihin.

Touhusin mm. Jukolanviestissä, jossa osallistuin ensimmäiselle pitemmälle yösuunnistusosuudelleni (mieletön kokemus kirmata kiiltomatona muiden suunnistajien kanssa pilkkopimeässä yössä!!), tutkiskelin lähiretkeilyn merkeissä Espoon ulkoilusaaria (lähiseudun ulkoilumahdollisuudet avartuivat taas hieman), kävin kuvausretkellä tutustumassa luontokuvauksen saloihin, reissailtiin retkiauton kanssa Lofooteilla (Norja <3) ja vaellettiin Kebnekaisen lähistöllä (ensimmäinen kertani näin jylhissä tunturimaisemissa antoi hienon elämyksen lisäksi näkemystä retkisuunnitteluun ja varusteisiin).

Lofootit
Lofooteilta on mahdotonta löytää tylsiä maisemia. Mielelläni ajaisin myös töiden jälkeen mökille pieneen vaatimattomaan punaiseen tupaani, piskuisen hiekkarantani äärelle.

Mieleenpainuvinta kesässä oli Jukolanviestin lisäksi kyllä Norjan Lofoottien maisemat ja uskomattomat auringonlaskut, sekä kytemään lähtenyt kipinä Ruotsin Lapin vaellusmaastoissa.

Auringonlasku n. yhdeltä yöllä.
Lofoottien auringonlaskut vetävät hiljaiseksi. Tässä hetkeä odotettiin yhteen asti yöllä. Kuva otettu Olympus OM-D E-M5 -kamerallani.
Värien leikittelyä taivaanrannassa, auringon laskiessa Lofooteilla.
Värien leikittelyä taivaanrannassa, auringon laskiessa Lofooteilla.
Vaeltaminen Ruotsissa tarjosi uusia kiehtovia kokemuksia lumen ja veden peittämillä taipaleilla.
Vaeltaminen Ruotsissa tarjosi uusia kiehtovia kokemuksia lumen ja veden peittämillä taipaleilla.
Duolpagorni kuvattuna idästä päin.
Duolpagorni kuvattuna idästä päin. Lähistöllä (mutta ei kuvaan ikuistettuna) sijaitsevat myös Siŋŋičohkka ja Kebnekaise, ruotsin korkein vuori/tunturi.

Näihin kuviin ja tunnelmiin palaan taas hyvin pian uudestaan. Paitsi että kerron lisää retken kohokohdista ja kommervenkeistä, on seuraava vaellus jo myös suunnitteilla syyskuun puolelle. Alustava tarkoituksemme on lähteä ystäväni kanssa ruskan valtaamaan Pohjois-Ruotsin tunturimaastoon. Tavoitteemme on siis tehdä pitkä vaellus tämän kaltaisissa maisemissa. Siitä lisää myöhemmin.

Yksi ajatus artikkelista “Kesä – näyttäviä tuntureita, koskettavia auringonlaskuja ja monenlaista ulkoiluaktiviteettia”

  1. Kaunista on, ja hienoa muutenkin. Pohjoisen maisemiin on vain pakko päästä uudelleen… kerta toisensa jälkeen. Itsekin olen syyskuussa menossa samaan paikkaan, jossa viimeksi kesäkuussa kävin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s