Motiiveista ja motivaatiosta

”Jos sinulla oikeasti on vahva motiivi tehdä jotain, niin opit kaikenlaista – hyvin lyhyessä ajassa.”

Pata Degerman, löytöretkeilijä

 

Olen nyt jo useampaan otteeseen törmännyt Pata Degermanin ja Arcada Ammattikorkeakoulun yhteiseen Expedition Arcada -projektiin, joka muuten käynnistyy ihan näinä päivinä. On hetkiä jolloin ajatus opiskelusta tuntuu kovin kiehtovalta, ja tutustuessani tähän projektiin olen iloinen siitä että moni opiskelija pääsee syventymään projektinhallintaan tästä näkökulmasta. Kun uuden oppimiseen liitetään näinkin vahva elämyksellisyys ja nuorille annetaan vastuuta toteuttaa itselleen kiehtovia asioita, siitä ei voi syntyä muuta kuin hyvää.

Yllä oleva sitaatti on poimittu youtube-videosta, jolla Maija Ilmoniemi haastattelee Pata Degermania 15 metriä katutason yllä Forumin seinustalla. Allekirjoitan sitaatin, sillä uskon siihen että meillä on kyky oppia ja tehdä asioita jotka ovat aiemmin voineet tuntua itsellemme mahdottomilta. On myös mahdollista mennä paikkoihin jotka ovat aiemmin olleet kovin vieraita. Selkeä motiivi ja unelma jonkin asian toteuttamisesta vie uuden oppimisen äärelle. Kun oma ymmärrys laajenee pienenee myös pelko, jonka myötä moni uusi asia on mahdollinen.

Tämä sitaatti kosketti itseäni, sillä koen että joskus täytyy myös muistuttaa itseään lähtemään ja kokemaan. Uusien asioiden oppiminen tekee kuitenkin elämästä kiinnostavaa. Kun tiedostan omat motiivini on unelmien toteuttaminen helpompaa. Välillä se tarkoittaa kirjaimellisesti sitä että luen tämänlaisia lausahduksia ja muistan että elämyksien luominen vaatii vain askelta toisen perään ja liikkumista aktiivisesti kohti omia tavoitteitaan.

Kyseinen Forumin seinällä roikkuminen oli hauskaa ja oivaltavaa markkinointia nuorten yhteiselle seikkailulle. Videon löydät täältä ja Arcadan seikkailulliseen projektiin pääset taas tutustumaan projektin verkkosivulla.

Mukavaa viikonloppua ja unelmoidaan niistä omista tulevista seikkailuista ja rajojen rikkomisista!

Senja, maisema huipulta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s