Polkujuoksua Nuuksiossa

Viime viikonloppuna kävin kahden ystävän kanssa Nuuksion Pirttimäessä juoksemassa Bodom Trail -polkujuoksutapahtuman ensimmäisen 12km reitin. Täytyy sanoa että tämä oli todella hieno tapa aloittaa viikonloppu, vaikka sää olikin lauantai-aamuna harmaa ja sateinen. Lauantain lenkki oli ensimmäinen polkujuoksulenkkini kuluvan vuoden puolella ja juuri nyt malta odottaa että pääsen uudestaan poluille juoksemaan.

Poluilla oli paikoitellen kosteaa ja paikka paikoin hyvin jäistä. Jäisimmät kohdat sai ilman nastoja yrittää suorittaa luovasti liukastelematta.
Poluilla oli paikoitellen kosteaa ja paikka paikoin hyvin jäistä. Jäisimmät kohdat sai ilman nastoja yrittää suorittaa luovasti liukastelematta.

Polkujuoksu on mainio liikuntamuoto ja se on kasvattanut suosiotaan reippaasti viime vuosien aikana. Polkujuoksutapahtumia tulee jatkuvasti lisää ja ne vähän vanhemmatkin tapahtumat näyttävät löytävän tasaisesti lisää osanottajia. Olen itse aikaisemmin osallistunut ainoastaan katupuolikkaille, mutta kuluvalle vuodelle olen ilmoittautunut mukaan ensimmäiseen polkupuolikkaaseeni, eli Bodom Trail -juoksutapahtumaan. Vaikka saankin tehdä töitä kehittääkseni juoksukuntoa tässä kevään aikana, ei tuo ole mitenkään mahdoton puristus, koska olen juossut tuon koko reitin jo kertaalleen harjoituksena viime kesän lopulla. Sen puolesta minulla on jonkinlaista suuntaa sille miten tuo puolikas poluilla voisi sujua toukokuun 14. pvä.

Viime vuodesta lähtien olen myös haudutellut ajatusta pitemmän polkumatkan juoksemisesta ja olen alustavasti ajatellut osallistuvani tänä vuonna myös Vaarojen Maratonille. Siinä on jo todella paljon purtavaa sekä reippaasti harjoiteltavaa kevääksi, kesäksi ja alkusyksyksikin, mutta sitä vartenhan tavoitteet ovat. Tuosta tulee minulle varsin iso puristus, mutta tiedän että jos en sitoudu isompaan tavoitteeseen niin en myöskään harjoittele sen mukaisesti. Tulevien viikkojen ja kuukausien aikana pohdin siis myös pidempään polkujuoksuun valmistautumista. Lisäksi mietin myös varustepuolta, koska Vaarojen Maratonille (sekä Bodomille) osallistuminen edellyttää investointia ainakin juomaliiviin/-reppuun ja mahdollisesti uusiin kenkiin. Tankkaus ennen ja kisan aikana on sitten jo ihan toinen asia joka vaatii perehtymistä. Yleisesti kesän suunnistuksilla, vaelluksilla ja juoksuilla tulee olemaan juoksukunnon kehittämiseen paljon vaikutusta.

Polkujuoksu_2 20150328
”Suunnistin” reitin ja pysyttiin oikealla uralla hyvin, vaikka muutamaan otteeseen täytyikin katsoa vähän tarkemmin missä mennään.
Polkujuoksu_3 20150328
Lenkin kruunasi todella hyvä kanakeitto ja paikan päällä leivottu pulla Pirttimäen kahviossa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s